مواد مورد نیاز شیرین قاتق گیلانی :
آلو بخارا ۱ پیمانه
آلو خورشتی و سیاه ۱/۴ پیمانه
کشمش پلویی ۱ پیمانه
برگ قیسی ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
کره به میزان لازم
سینه مرغ ۱/۲ قطعه
مراحل طرز تهیه شیرین قاتق شمالی :
مرحله اول: پیاز را نگینی خرد می کنیم و در مقداری کره تفت می دهیم سپس ادویه جات ( نمک و فلفل و زرد چوبه)
را افزوده و تفت می دهیم و شعله را کم می کنیم.
مرحله دوم: آلو بخارا و خورشتی را با مقداری آب ۱۰ دقیقه می جوشانیم و در ۵ دقیقه آخر آلو قیسی را اضافه می کنیم، فقط آلو قیسی له نشود.
مرحله سوم:آلو ها را آبکش می کنیم و آب آن را نگه می داریم.
مرحله چهارم: کشمش را در آب خیس می کنیم و بعد آبکش می کنیم آب آن خارج شود. سپس در کره تفت می دهیم تا پف کند.
مرحله پنجم: سینه مرغ را با کمی روغن تفت می دهیم و سپس آن را با مواد دلخواه آبپز می کنیم.
مرحله ششم: آلوها و کشمش و پیاز را با هم یک تفت کوتاه می دهیم.
مرحله هفتم: مرغ آبپز شده را نیز به آن افزوده و آب آلو و قیسی را که نگه داشتیم را اضافه می کنیم و می گذاریم مواد با هم بپزند تا مرغ طعم شیرین مواد را به خود بگیرد.
خورشت ما آماده است در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید. نوش جان!
منبع: ashpazkhoone20